مواد لازم :
گوشت گوسفند 500 گرم
برنج 3 فنجان
نخود 1 فنجان
پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری
نعناع 2 قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده 500 گرم
پیاز 1 عدد
شوید یا شبت 100 گرم
جعفری ساطوری شده 100 گرم
گشنیز 100 گرم
مرزه 100 گرم
سبزی کوهی یا کاشمه قدری
کشک 1 فنجان
دارچین 1 قاشق مرباخوری
گلپر 1 قاشق مرباخوری
گل محمدی 1 قاشق مرباخوری
جوز هندی 1 قاشق مرباخوری
تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
رازیانه 1 قاشق مرباخوری
زیره 1 قاشق مرباخوری
تخم مرغ 1 عدد
زردچوبه قدری
فلفل قدری
نمک قدریطرز تهیه :
گوشت ران گوسفند باشد , برنج خرد و شسته باشد , پیاز سرخ شده باشد , نعناع تفت داده شده یا در اصطلاح نعناع داغ باشد , سبزی معطر باشد , سبزی کوهی در صورت موجود بودن کاشمه باشد , کشک سائیده باشد , ادویه شامل دارچین , گلپر , گل محمدی , جوز هندی , تخم گشنیز , رازیانه و زیره باشد که همگی پودر شده اند .
طرز تهیه کوفته ریزه :
گوشت و پیاز و ادویه را با نمک و زرد چوبه مخلوط کرده خوب ورز می دهیم سپس به اندازه فندق بزرگ گرد می کنیم و در روغن و مقداری آب که داغ شده اند سرخ می کنیم .
طرز تهیه آش :
نخود را خیس کرده و با گوشت می پزیم بعد برنج و نمک را به آن اضافه کرده تا برنج مثل کته نرم و له شود , سپس سبزی کاشمه خشک شده را از قبل خیس و صاف می کنیم و با برنج و گوشت مخلوط می کنیم , کشک سائیده را آرام آرام در چند مرحله اضافه می کنیم و هم می زنیم ( با حرارت کم ) وقتی خوب مخلوط شد نصف کوفته ها را داخل اش می ریزیم و بهم می زنیم , حرارت را خاموش می کنیم .
نکته : در هنگام پختن , آب آش برچیده می شود هربار مقداری آبجوش اضافه کرده و هم می زنیم این آش مثل بقیه آشها باید مقداری شل و روان باشد .
آش را در ظرف مورد نظر می کشیم و روی آنرا با کشک 4 قسمت می کنیم و در هر قسمت تعدادی کوفته ریزه , نعناع داغ , پیاز سرخ شده و مقداری گردو برای تزئین استفاده می کنیم .